724 poze   93556 vizite
Albume
0 - Catei bichon maltez0 - Catei shitzu de vanzare0 A DE VANZARE CAINI-CATEI0 A DE VANZARE IEPURI-IEPURASI0 A DE VANZARE PASARI-PUI-OUA   OUA DISPONIBILE0 CONTACT0-CIOBANESC CAUCAZIAN   URSU0-CIOBANESC DE BUCOVINA   1 PUI DE BUCOVINA   ALUN      ALUNA0-CIOBANESC MIORITIC   1 PUI DE MIORITIC   CODRUT   MARA   MOLDA   MYRA0-HUSKY   MAYA0-LABRADORI   1 PUI DE LABRADOR   ELA   LIZA   NEGRUTU   TINA0-SAINT BERNARD   DOLLY-DE VANZARE1-IEPURI DE RASA   1 ACCESORII CUSTI MEDICAMENTE   1 ACHIZITII IEPURI 2013   1 ACHIZITII IEPURI 2014   1 CUIBURI 2015   1 IEPURI VANDUTI   BERBEC GERMAN-MATCA      F 1-BERBEC AGOUTI      F 2 BERBEC ALBASTRU         cuib 15 04 2014      F 3 BERBEC ALBA         cuib din 28 03      F 4 BERBEC CHINCHILLA         cuib din 16 04         CUIB DIN 6 02 2014      F 5 BERBEC CHINCHILLA      F 6 BERBEC THURINGIAN      M 1 BERBEC CHINCHILLA      M 2 BERBEC HAVANA MANTULAT      M 3 BERBEC GALBEN MANTULAT      M 4 BERBEC NEGRU      PUI DE BERBEC CUIBURI 2014   FLUTURE GERMAN-MATCA      F 1 FLUTURE PESTRIT PE NEGRU      F 2 FLUTURE PESTRIT HAVANA      F 3 FLUTURE HAVANA JANET         cuib din 15 04      F 4 FLUTURE PESTRIT PE NEGRU         cuib din 16 04 2014      F 5 FLUTURE PESTRIT PE NEGRU      M 2 FLUTURE PESTRIT PE NEGRU      M1 FLUTURE PESTRIT PE NEGRU      PUI FLUTURE CUIBURI 2014   NEOZEELANDEZ ALB-MATCA      FEMELA NEO 1         cuib din 31 03 2014      FEMELA NEO 2      MASCUL NEO 1      MASCUL NEO 2      PUI NEO CUIBURI 20142-GAINI DE RASA   1 INCUBATOARE   1 VOLIERE   ACHIZITII PASARI   BRAHMA HERMINAT DESCHIS   BRAHMA POTARNICHIU   MATASE CU GATUL GOL   MATASE JAPONEZA ALBA   MATASE JAPONEZA NEAGRA   MII DE FLORI PORTELAN- ISABEL   PLYMOUTH ROCK BARAT   WYANDOTTE ARGINTIU2-PAUNI2-PERUSI2-PORUMBEI   ACHIZITII PORUMBEI 2013   CALUGARI   CALUGARITE GERMANE   CRETI MAGHIAR   JUCATORI DE BOTOSANI   KINGI   LAHORE   RANDUNELE   SATINETI   VOLTATI3-ACVARIILE MELE5 CRESCATORI DIN BT SI SV6-CRESCATORI DE CAINI DE RASA6-CRESCATORI IEPURI DE RASA6-CRESCATORI PASARI DE RASA6-CRESCATORI PESTI DE ACVARIU REPTILE ETCANUNTURI -CUMPAR -VAND-DONATII-SCHIMBURICARTI UTILE   ACVARISTICA   CAINI   IEPURI   PASARICE AM AVUTEXPOZITII SI TARGURI 2013LA-M PRINSzzzzz

membru din 27 februarie 2010

2-PERUSI

DSCI0080
DSCI0080
DSCI0081
DSCI0081
DSCI0082
DSCI0082
DSCI0083
DSCI0083
DSCI0084
DSCI0084
DSCI1015
DSCI1015
DSCI1016
DSCI1016

Comentarii album • 20
norbert 22 ianuarie 2014  
Aveti de vanzare
Raportează
ursa 23 ianuarie 2014  
nu
Raportează
Florin86 25 octombrie 2013  
sunt frumosi, sa va traiasca
Raportează
kevin 23 februarie 2013  
minunati
Raportează
marusica 26 martie 2012  
ff
Raportează
cj81biv 31 ianuarie 2012  
super
Raportează
vicentiu 21 ianuarie 2012  
frumosi
Raportează
fulvius7 4 septembrie 2011  
eu ma laud cu 2 fete..sunt frumosi ai tai..
Raportează
anonim
revista totul despre perusi.com 24 mai 2011  
sunteti norocosi!
ati castigat o gramada de informatii despre perusi:
Perusi – totul despre ei
28. March 2007, 18:29Marcel1,041 comentarii
Introducere:
Perusul, pe numele lui stiintific “Melopsittacus undulatus” este originar din Australia, insa in scurt timp a ajuns una dintre raspandite pasari ca animale de casa (pet), datorita faptului ca sunt usor de intretinut. Datorita relativei simplitati a intretinerii si a costurilor implicate destul de mici, de multe ori se prefera achizitionarea a doua sau mai multor exemplare.In general sunt crescuti pentru coloritul, cantecul si voiciunea lor. Unii se pot dresa sau chiar sa fie invatati sa vorbeasca. Nu putine sunt cazurile in care se ataseaza foarte tare de anumite persoane de familie, in special de cei care au grija de ei. Se supara foarte tare cand nu-si vad stapanii timp indelungat, iar bucuria e pe masura la revedere. Sentimentele sunt reciproce: perusii au un mod al lor secret care ne fac sa ne indragostim de ei inca din primele clipe in care i-am vazut.

Perusii sunt printre cei mai indragite dintre animale de companie. De obicei, de crescutul lor se ocupa copii, dar aceasta pasiune ii va captiva si pe parinti (exact asa s-a intamplat si in cazul meu). Nu sunt pretentiosi la mancare sau la intretinere.

Daca pentru un caine, 1 an este cat 7 ani ai unui om, in cazul perusilor proportia este putin mai mare. 1 an “perusesc” este echivalentul a 9-10 ani ai oamenilor. In primul an, proportia este chiar mai mare, pentru ca un perus de 8-9 luni este deja matur.
Un perus poate trai pana la 10 ani, dar sunt care si depasesc aceasta varsta. Iar cand moare, un perus duce cu el si o parte din stapanul sau. Da, moartea unui unei pasarele atat de mici provoaca o suferinta foarte mare pentru unii. Nu vreau sa par cinic, dar de acest aspect ar trebui tinut cont cand se doreste achizitionarea nu numai a unui perus, ci a unui animal de casa in general.

Descriere:
Ma gandesc ca stiti ca un perus are pene si aripi, un cioc, doi ochi, doua urechi (care nu se vad!), doua picioare. De aceea nici nu mai pomenesc de ele, doar de particularitatile acestora. Un perus dezvoltat normal are 17-18 centimetri, un colorit viu si este foarte voios. Foarte, foarte voios! Exista si un soi de perusi care au dimensiuni de doua ori mai mici. In general nu exista probleme in coexistenta a mai multor soiuri de perusi in aceeasi cusca. Nici imperecherea n-ar trebui sa fie ingreunata.
In mod normal ei sunt de culoare verde, dar prin incrucisari s-au obtinut perusi galbeni, albastri, violeti, sau albi (am avut unul din acesta mai demult). Si cred ca inca se mai “lucreaza” si la alte culori. Sunt exemplare care au diferite combinatii de culoare: galben cu verde, alb cu albastru, gri cu albastru, negru cu galben, negru cu verde, negru cu albastru etc. Iar dispunerea culori poate fi sub diferite modele, de exemplu striatii, pete sau confundate (amestecate).

Dupa cum am mentionat undeva anterior, s-ar putea distinge doua “modele” de perusi. Primul si cel mai raspandit ar fi cel asemanator cu exemplarul din stanga, din poza. Penele din jurul capului sunt mai pronuntate, de asemenea penele din jurul ciocului sunt usor mai mari. Al doilea “tip”, pare sa fie mai mult dintr-o “bucata”, avand coloritul capului asemanator cu restul corpului, iar penele sunt mai mici. In general, al doilea gen de perus este mai mic si ceva mai slabut (si din aceasta cauza sunt si putin mai greu de tinut in mana).

Cum se distinge barbatusul de femela? Simplu. Dar femela de barbatus? La fel de simplu. Cand au cateva luni, in jurul narilor li se formeaza o culoare caracteristica fiecaruia. Astfel in jurul narilor unui mascul va fi o culoare albastruie, iar “nasucul” la o femela e maro. Aceste culori se disting cel mai bine cand ajung la maturitate.

O intrebare care am primit-o de cateva ori pe email si m-a pus putin in dificultate se refera la … diferenta dintre un perus adult si unul puiut. Mi-a fost greu sa raspund pentru ca diferentele dintre un adult si un pui sunt destul de evidente, dar sunt greu de descris. Un pui este mai mic (evident), este mai dragalas (iarasi evident) si cel mai mare indiciu este ca un pui este mai pufos; are penele mai mici si ii confera un aspect pufos si rotunjit. Cand veti vedea un perus “bebe” si un perus adult alaturi, va veti da seama imediat care cine este.

Ce am observat mai ales la perusii mei este faptul ca barbatusul este mai linistit, mai bland si grijului si canta foarte mult. Femelele au un spirit protectiv mai pronuntat, de aceea sunt ceva mai “batause” si dezordonate (in sensul ca strica tot ce apuca). Desigur aceste trasaturi sunt diferite de la exemplar la exemplar.

In general perusii sunt foarte activi, nu stau deloc locului. De aceea, inainte a achizitiona unul, sa va ganditi sa va luati adio la linistea din casa. Pe mine nu ma deranjeaza acest lucru, chiar ma distreaza, mai ales cand ma iau la intrecere cu ei si se enerveaza pe mine. Si atunci au loc mici certuri. (….va urma)
Sursa: www.marcelbeldean.lx.ro
Raportează
petras 8 mai 2011  
superbi
Raportează
Bogdydh 27 aprilie 2011  
foarte frumosi, bafta multa in continuare
Raportează
ribo 9 aprilie 2011  
superbi!
Raportează
alinmaier 26 martie 2011  
FF
Raportează
pasariPERUSI 24 martie 2011  
deci sunt superbi sa va traiasca si eu am 2 :X
Raportează
PlanetaAnimalelor 22 martie 2011  
Imi dau lacrimile!
Eu am avut 3 perusi,aveam o colivie exact la fel numai ca era alba si aveam un papagal(perus) exact ca cel albastru!Il chema Momo!
Ceilalti doi au murit,iar pe Momo i l-am dat unei doamne cu experienta in cresterea animalelor pentru ai fi mai bine!
Raportează
tomiblaj 20 martie 2011  
fffffffff
Raportează
niku007 13 martie 2011  
ffff
Raportează
yonut 12 martie 2011  
sint superbi,sa-ti traeasca~!!!
Raportează
yonchesint 10 martie 2011  
ff
Raportează
RettegiNicolae 9 martie 2011  
fff
Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.