708 poze   61144 vizite
Albume
0 A DE VANZARE CAINI-CATEI0 A DE VANZARE IEPURI-IEPURASI0 A DE VANZARE PASARI-PUI-OUA   OUA DISPONIBILE0 CONTACT0-CIOBANESC CAUCAZIAN   URSU0-CIOBANESC DE BUCOVINA   1 PUI DE BUCOVINA   ALUN      ALUNA0-CIOBANESC MIORITIC   1 PUI DE MIORITIC   CODRUT   MARA   MOLDA   MYRA0-HUSKY   MAYA0-LABRADORI   1 PUI DE LABRADOR   ELA   LIZA   NEGRUTU   TINA0-SAINT BERNARD   DOLLY-DE VANZARE1-IEPURI DE RASA   1 ACCESORII CUSTI MEDICAMENTE   1 ACHIZITII IEPURI 2013   1 ACHIZITII IEPURI 2014   1 CUIBURI 2015   1 IEPURI VANDUTI   BERBEC GERMAN-MATCA      F 1-BERBEC AGOUTI      F 2 BERBEC ALBASTRU         cuib 15 04 2014      F 3 BERBEC ALBA         cuib din 28 03      F 4 BERBEC CHINCHILLA         cuib din 16 04         CUIB DIN 6 02 2014      F 5 BERBEC CHINCHILLA      F 6 BERBEC THURINGIAN      M 1 BERBEC CHINCHILLA      M 2 BERBEC HAVANA MANTULAT      M 3 BERBEC GALBEN MANTULAT      M 4 BERBEC NEGRU      PUI DE BERBEC CUIBURI 2014   FLUTURE GERMAN-MATCA      F 1 FLUTURE PESTRIT PE NEGRU      F 2 FLUTURE PESTRIT HAVANA      F 3 FLUTURE HAVANA JANET         cuib din 15 04      F 4 FLUTURE PESTRIT PE NEGRU         cuib din 16 04 2014      F 5 FLUTURE PESTRIT PE NEGRU      M 2 FLUTURE PESTRIT PE NEGRU      M1 FLUTURE PESTRIT PE NEGRU      PUI FLUTURE CUIBURI 2014   NEOZEELANDEZ ALB-MATCA      FEMELA NEO 1         cuib din 31 03 2014      FEMELA NEO 2      MASCUL NEO 1      MASCUL NEO 2      PUI NEO CUIBURI 20142-GAINI DE RASA   1 INCUBATOARE   1 VOLIERE   ACHIZITII PASARI   BRAHMA HERMINAT DESCHIS   BRAHMA POTARNICHIU   MATASE CU GATUL GOL   MATASE JAPONEZA ALBA   MATASE JAPONEZA NEAGRA   MII DE FLORI PORTELAN- ISABEL   PLYMOUTH ROCK BARAT   WYANDOTTE ARGINTIU2-PAUNI2-PERUSI2-PORUMBEI   ACHIZITII PORUMBEI 2013   CALUGARI   CALUGARITE GERMANE   CRETI MAGHIAR   JUCATORI DE BOTOSANI   KINGI   LAHORE   RANDUNELE   SATINETI   VOLTATI3-ACVARIILE MELE5 CRESCATORI DIN BT SI SV6-CRESCATORI DE CAINI DE RASA6-CRESCATORI IEPURI DE RASA6-CRESCATORI PASARI DE RASA6-CRESCATORI PESTI DE ACVARIU REPTILE ETCANUNTURI -CUMPAR -VAND-DONATII-SCHIMBURICARTI UTILE   ACVARISTICA   CAINI   IEPURI   PASARICE AM AVUTEXPOZITII SI TARGURI 2013LA-M PRINSzzzzz

membru din 27 februarie 2010

0-CIOBANESC CAUCAZIAN

Durata de viaţă: 9 - 13 ani;
Grupa: ciobăneşti, păzirea turmelor;
Ţara de origine: Rusia;
Înălţime: 64-72 cm;
Greutate: 45-70 kg;
Culoare: gri, cafeniu, maroniu, alb, vărgat;
Năpârlire: de două ori pe an, mare;
Mediul de trai: Rasa Ciobanesc Caucazian nu este recomandat traiului într-un apartament. Au nevoie de spaţiu şi cel mai bine se vor descurca dacă vor avea la dispoziţie o curte de dimensiuni mari pentru a se mişca. Datorită blănii lor groase şi dese se vor descurca foarte bine şi cu traiul numai afară, dacă le este asigurat un refugiu adecvat.

Istoric

Cainele Ciobanesc Caucazian este un unul pentru apărarea şi mânarea turmelor dezvoltat din moloşii preistorici în zona Caucazului de către păstorii locali. Aceştia erau folosiţi pentru a păzi oile de prădători şi hoţi. Ei atrag mereu atenţia tuturor datorită extraordinarelor lor calităţi de muncă şi înfăţişarea sa uimitoare. Lipsa de cluburi organizate ale acestei rase şi a standardelor scrise explică parţial de ce tipul lor variază de la ţară la ţară, chiar de la o regiune la alta. De-a lungul multor secole turmele de oi au existat în regiunea Caucazului, zonă de munte între marea Neagră şi cea Caspică, în apropiere de Turcia şi Iran. Câini similari cu acest extraordinar gardian au protejat aceste oi atât de prădătorii umani, cât şi de animale pentru cel puţin 600 de ani. Molosul Ciobanesc Caucazian este foarte popular în Rusia. În Rusia şi alte părţi din fosta Uniune Sovietică este prezent în mai multe expoziţii canine. În Ungaria, Polonia, Cehia şi Republica Slovacă, programe de creştere extensive asigură popularitatea acestor câini, chiar dacă folosirea iniţială ca şi păzitor al turmelor de oi este în declin. Ciobănescul Caucazian a ajuns în Germania de Est la sfârşitul anilor 1960 pentru a servi ca şi câine de patrulă la graniţă, mai ales lângă Zidul Berlinului. În 1989, atunci când a căzut Zidul, peste 7.000 de câini puternici au fost lăsaţi fără o slujbă; nu mai era nevoie de calităţile lor. Majoritatea dintre aceşti câini au fost donaţi familiilor din această ţară.

Descriere

Cainii Ciobanesc Caucazian sunt populari printre ciobăneştii din Armenia, Azerbaijan, Georgia, Rusia şi alte ţări. Sunt cea mai bună opţiune atunci când doriţi o pază potrivită pentru turmele dumneavoastră, precum şi pentru alte proprietăţi. Caracteristicile unui Ciobănesc Caucazian bine crescut sunt o osatură puternică, musculatură dezvoltată şi un temperament echilibrat.

Timiditatea şi temeperamentul feroce sunt probleme dificile la această rasăa de caini. Displazia de şold, obezitatea şi ocazionalele probleme cu inima sunt printre bolile comune care pot apărea la aceşti câini. În mod conevenţional, urechile cainelui Ciobanesc Caucazian sunt tăiate; dar recent unii proprietari au încetat să mai facă aşa ceva. Cei cu blană lungă, gri au de obicei unele pete, urme albe pe corp.
Există două varietăţi de Ciobanesc Caucazian anume cu păr lung, cu o structură musculară solidă şi cei cu păr scurt şi mai puţin musculos. Amândouă varietăţile au un simţ vizual foarte dezvoltat şi nu sunt total supuşi. Vor urma numai comenzile oamenilor dominanţi. În unele situaţii ei vor reacţiona prin a nu se supune ordinelor stăpânilor. Se împacă bine cu copiii, dar nu trebuie lăsat să creadă că el este stăpânul. Reacţionează rapid şi reflexele lor de protecţie sunt incredibile. Nu urmează orbeşte ordinile pe care le primeşte, ci se bazează foarte mult pe instinctele lor deoarece au capacitatea de a distinge dintre ameninţările reale şi cele fictive.

De multe ori sunt consideraţi a fi periculoşi şi violenţi, dar de fapt sunt buni membrii ai familiei. Există o legătură de protecţie reciprocă între câine şi stăpâni. De cele mai multe ori se ascund printre oi şi previn atacul lupilor; implicându-se chiar în lupte cu aceştia şi câştigându-le. Blana lor fiind în două straturi îi ajută să fie protejaţi de muşcăturile lupilor. De fapt, cainele Ciobanesc Caucazian reprezintă un grup de rase şi nu o singură variantă. Sunt mai multe categorii de câini Ciobanesc Caucazian în funcţie de regiunile lor natale.

Mulţi dintre Ciobăneştii Caucazieni activi sunt rezultat al încrucişării între varietăţi respectabile şi unele rase de câini din Asia Centrală; ceea ce îi face să fie o rasă de superi-câini. Spiritul său de luptă poate avea urme străvechi şi în alte rase europene. Aceşti câini au şi trăsături moştenite de la moloşi, cum ar fi protecţia oferită proprietăţilor, păzirea turmelor de animale, să prevină atacurile lupilor, să vâneze urşi şi să fie de folos la alte îndatoriri. Dar acum, mai ales în Vest, îndeplinesc acţiuni mult mai comune, ca şi companion şi câine de pază. De obicei este văzut ca şi letargic; dar de fapt este foarte alert şi de încredere atunci când prevede sau simte o ameninţare la adresa familiei de adopţie.

Ochii cainilor Ciobanesc Caucazian sunt aşezaţi la o distanţă moderată unul de altul şi de laturile capului; cu o culoare închisă. Urechile sunt complet acoperite cu păr pentru izolare. Coada este la fel complet acoperită de un păr dens. Picioarele din faţă sunt lungi, drepte şi cu o osatură solidă, compactă. Labile sunt mari şi greoaie, cu păr între degete ceea ce le oferă protecţie şi izolare. Nasul este negru şi proeminent, cu nări mări şi bine deschise.


Temperament

Scopul iniţial al creării acestei rase a fost acela de a proteja turmele de animale. Cainele Ciobanesc Caucazian tipic este ascultător, asertiv, cu o voinţă puternică şi curajos. În cazul în care nu sunt socializaţi şi dresaţi adecvat pot prezenta tendinţe de ferocitate de neimaginat. Este foarte curajos, alert, puternic şi greoi; s-au văzut cazuri în care au provocat la lupte directe animale sălbatice diferite, de talii variate, precum lupi, urşi şi chiar pume. Nu este încrezător în oamenii pe care nu-i cunoaşte şi are o înclinaţie puternică pentru a asigura protecţie şi pază, de a apăra ceea ce ştie că este sub controlul său, că îi aparţine. Tot ce ţine de familia de adopţie, indiferent că sunt obiecte, oameni sau alte animale va fi privit ca parte din datoria sa ca şi câine de pază şi va fi respectat şi păzit ca atare.
Periere şi îngrijire

Blana este groasă, densă, oferă o bună protecţie în faţa condiţiilor climatice extreme şi este în special eficientă în ceea ce priveşte rezistenţa la frig. Blana căţeluşilor este mai fină decât a adulţilor.

Există două tipuri de blană care pot apărea la rasaCiobanesc Caucazian; una scurtă şi una lungă. Cei cu părul lung necesită o periere frecventă, atribuind o atenţie specială locurilor unde blana se poate încâlci mai uşor; pe picioare, cap şi urechi. Varianta cu părul scurt necesită o periere mai puţin atentă, dar trebuie totuşi să fie pieptănată şi periată regulat. Probleme de sănătate pot apărea în ceea ce priveşte displazia de şold şi cot.

Exerciţii şi dresaj

Această rasă este potrivită pentru familiile care au la dispoziţie mult spaţiu liber în jurul casei unde să poată alerga în voie. Vor avea nevoie să fie plimbaţi zilnic, pe distanţe cât mai lungi sau să le asiguraţi cât mai multe exerciţii variate şi complexe.

Rasa Ciobanesc Caucazian nu este un rasa de caini pentru oricine; deoarece necesită un proprietar care ştie cum să arate calităţi de conducător puternic şi este dispus să petreacă cât mai mult timp socializându-şi câinele şi dresându-l.

Acest câine nu trebuie lăsat singur nesupravegheat cu copiii, deoarece dacă joacă devine mai dură, câinele va simţi nevoia de a proteja copilul şi o va face puţin prea activ cauzând uneori răni acestuia. În timp ce cu membrii familiei se va comporta foarte prietenos şi călduros; nu va fi la fel şi cu străinii. Se va comporta foarte dominant faţă de alţi câini pe care nu-i cunoaşte.Albumul selectat contine subalbume care pot fi accesate din lista de albume din partea stanga.Comentarii album • 6
dobregeta 26 mai 2013  
O rasa puternica si frumoasa!
Raportează
nicu1 10 februarie 2012  
ff
Raportează
jugaru 24 august 2011  
bafta multa incontinuare
Raportează
tomas 3 aprilie 2011  
vand mascul. de caucazian arata super....
Raportează
pasariPERUSI 25 martie 2011  
sunt frumosi
Raportează
PlanetaAnimalelor 22 martie 2011  
E o rasa de caine enorma!Caucazianul e fffffffffffff mare!
Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.