708 poze   60913 vizite
Albume
0 A DE VANZARE CAINI-CATEI0 A DE VANZARE IEPURI-IEPURASI0 A DE VANZARE PASARI-PUI-OUA   OUA DISPONIBILE0 CONTACT0-CIOBANESC CAUCAZIAN   URSU0-CIOBANESC DE BUCOVINA   1 PUI DE BUCOVINA   ALUN      ALUNA0-CIOBANESC MIORITIC   1 PUI DE MIORITIC   CODRUT   MARA   MOLDA   MYRA0-HUSKY   MAYA0-LABRADORI   1 PUI DE LABRADOR   ELA   LIZA   NEGRUTU   TINA0-SAINT BERNARD   DOLLY-DE VANZARE1-IEPURI DE RASA   1 ACCESORII CUSTI MEDICAMENTE   1 ACHIZITII IEPURI 2013   1 ACHIZITII IEPURI 2014   1 CUIBURI 2015   1 IEPURI VANDUTI   BERBEC GERMAN-MATCA      F 1-BERBEC AGOUTI      F 2 BERBEC ALBASTRU         cuib 15 04 2014      F 3 BERBEC ALBA         cuib din 28 03      F 4 BERBEC CHINCHILLA         cuib din 16 04         CUIB DIN 6 02 2014      F 5 BERBEC CHINCHILLA      F 6 BERBEC THURINGIAN      M 1 BERBEC CHINCHILLA      M 2 BERBEC HAVANA MANTULAT      M 3 BERBEC GALBEN MANTULAT      M 4 BERBEC NEGRU      PUI DE BERBEC CUIBURI 2014   FLUTURE GERMAN-MATCA      F 1 FLUTURE PESTRIT PE NEGRU      F 2 FLUTURE PESTRIT HAVANA      F 3 FLUTURE HAVANA JANET         cuib din 15 04      F 4 FLUTURE PESTRIT PE NEGRU         cuib din 16 04 2014      F 5 FLUTURE PESTRIT PE NEGRU      M 2 FLUTURE PESTRIT PE NEGRU      M1 FLUTURE PESTRIT PE NEGRU      PUI FLUTURE CUIBURI 2014   NEOZEELANDEZ ALB-MATCA      FEMELA NEO 1         cuib din 31 03 2014      FEMELA NEO 2      MASCUL NEO 1      MASCUL NEO 2      PUI NEO CUIBURI 20142-GAINI DE RASA   1 INCUBATOARE   1 VOLIERE   ACHIZITII PASARI   BRAHMA HERMINAT DESCHIS   BRAHMA POTARNICHIU   MATASE CU GATUL GOL   MATASE JAPONEZA ALBA   MATASE JAPONEZA NEAGRA   MII DE FLORI PORTELAN- ISABEL   PLYMOUTH ROCK BARAT   WYANDOTTE ARGINTIU2-PAUNI2-PERUSI2-PORUMBEI   ACHIZITII PORUMBEI 2013   CALUGARI   CALUGARITE GERMANE   CRETI MAGHIAR   JUCATORI DE BOTOSANI   KINGI   LAHORE   RANDUNELE   SATINETI   VOLTATI3-ACVARIILE MELE5 CRESCATORI DIN BT SI SV6-CRESCATORI DE CAINI DE RASA6-CRESCATORI IEPURI DE RASA6-CRESCATORI PASARI DE RASA6-CRESCATORI PESTI DE ACVARIU REPTILE ETCANUNTURI -CUMPAR -VAND-DONATII-SCHIMBURICARTI UTILE   ACVARISTICA   CAINI   IEPURI   PASARICE AM AVUTEXPOZITII SI TARGURI 2013LA-M PRINSzzzzz

membru din 27 februarie 2010

BERBEC GERMAN-MATCA

STANDARD BERBEC

Standardul rasei Berbec German

Dinamica greutăţilor corporale la rasa berbec german :
Vârsta (în luni): 1 2 3 4 5 6 7 8 9
Greutatea (în kg): 0,7 1,5 2,5 3,5 4,0 4,6 5,0 5,3 5,5
Greutatea normala este de 5,5 Kg, cea minima de 5 kg iar cea maxima e neprecizata.
1. Forma corpului si tipul
Corpul este lat, masiv, indesat dar nu bleg. Trunchiul apare scurt, lat in umeri, cu partea din spate bine definita si rotunjita. Ceafa este scurta, puternica si cu partea gatului scurta. Picioarele sunt scurte, drepte si foarte puternice. Iepuroaica este ceva mai fina, totusi trebuie sa aibe si ea o forma a corpului masiva. O gusa nu prea mare, corect formata, este permisa la femele.
2. Greutatea
Greutatea minima este de 4,50 kg, greutatea normala 5,50 kg, greutatea maxima 9 kg.
3. Parul
Puful este foarte dens si are un par bun, egal peste tot, nu prea aspru. Lungimea parului este de cca. 4 cm. Urechile sunt bine acoperite cu par.
4. Capul
Capul este un cap specific de berbec, care trebuie sa fie bine definit atat la mascul, cat si la femela. Trebuie sa fie scurt, cu fruntea si partea botului late si cu un nas puternic curbat (nas acvilin) si zona obrajilor este bine dezvoltata. Ochii sunt mari si nu bagati inauntru.
5. Urechile
Prezinta la baza margele (coroana) bine dezvoltate si impreunate si sunt purtate pe ambele parti ale capuluiin forma de potcoava, in mod tubular, cu deschizatura spre interior. Urechile sunt late, carnoase si bine rotunjite la capete. Lungimea este intre 38 si 45 cm.
6. Culoarea
Toate culorile in afara celei argintii sunt acceptate. Sunt valabile cerintele coloristice reprezentative fiecarei rase, la culorile gri si galben sunt valabile caracteristicile generale.
8. Defecte usoare
Corp intins, cap si coroana imperfecta, gat lung, urechi putin subtiri sau pliate, piele lasata, o gusa mai mare, usoare defecte ale culorii. Din punct de vedere coloristic sunt permise defectele prezentate in caracteristicile generale.
9. Defecte grave
Deformari corporale. Forma a capului imperfecta, coroana nedefinita, una sau ambele urechi ridicate temporar. Mai putin de 38 cm si mai mult de 45 cm lungimea urechilor, putin puf, urechi subtiri sau pliate, gusa prea mare, blana prea scurta. Din punct de vedere coloristic sunt valabile defectele stabilite in rasele de pornire sau in caracteristicile generale.

3 Rasa berbec german
Berbecul german a fost creat ca rasă de trecere dintre berbecul francez încrucişat cu multe alte rase. Această rasă a fost dezvoltată în Germania şi a fost prima dată prezentată în 1960 în Saarbrucken, Germania de Vest. Rasa a fost standardizată în Germania în anul 1970, Ţările de Jos în 1976, şi de Elveţia în 1984. De asemenea, este standardizată în multe alte ţări.

Această rasă are o greutate normală de 5,5 kg şi poate să ajungă la 9 kg.

Berbecul german are urechile asemănătoare cu berbecul francez, dar sunt iepuri în general de dimensiuni mai mici. Acestă rasă are o creştere rapidă şi ajunge la greutatea normală in primele 16 săptămâni.

Berbecul german se prezintă într-o varietate mare de culori cu excepţia argintiu. Aceste culori includ REW (alb pur, cu ochii roşii), negru, albastru, agouti, chinchilla, opal, portocaliu, cafeniu acoperit de funingine, oţel, vidra, şi modele în manto.

Iepurele Berbec german are un aspect musculos. El are umeri largi şi picioarele lor din faţă sunt scurte, drepte şi groase, iar picioarele din spate ar trebui să fie paralele cu partea posterioară atunci când se odihneşte. Urechile sunt largi, groase şi atârnă drept, chiar în spatele ochilor. Urechile măsoară 11 – 14 cm, măsurate în craniu. Blana lor este de lungime normală şi foarte densă.

Puii se nasc lipsiţi de păr, cu ochii închişi. La 4-5 zile după naştere, părul începe să crească pe cap, pentru ca la vârsta de 18-20 zile, corpul să fie în întregime acoperit cu păr. Ochii se deschid la vârsta de 10-12 zile. La berbecul german, incisivii superiori sunt dubli. Iepurii se nasc cu incisivi şi premolari; unii dinţi au caracter permanent, iar alţii sunt de lapte şi vor fi schimbaţi.

O dată cu înaintarea în vârstă, apar modificări ale dinţilor, unghiilor, ale părului, oaselor şi ale organelor genitale. La vârsta de 60 zile se produce prima napârlire.
Unghiile subţiri, elastice şi ascuţite cresc continuu, dar, până la vârsta de 1 an, ele nu sunt observabile, întrucât sunt acoperite de părul lăbuţelor. O dată cu înaintarea în vârstă, unghiile se modifică, devenind moi, lungi, groase şi tot mai curbate. Culoarea lor se închide cu trecerea timpului, iar pe suprafaţa lor apar valuri circulare de corn, care indică perioadele de gestaţie sau de hrănire deficitară.

Maturitatea sexuală este atinsă în jurul vârstei de 4-6 luni.

Vârsta optimă pentru împerechere este de la 7-8 luni. Împerecherea se face dimineaţa între orele 6-7 şi seara între orele 18-20 în lunile de vară, şi între orele 10-15 în lunile de iarnă. Actul împerecherii durează circa 2 minute. Femelele pot fi folosite la reproducere până la vârsta de 3 ani, iar masculii până la 2-3 ani. În cazul exemplarelor valoroase, viaţa reproducatoare poate dura până la vârsta de 4-5 ani.

Controlul gestaţiei se face prin palparea abdomenului, fetuşii putând fi simţiţi după 14 zile de la montă. Fătarea se produce fără dificultăţi, rareori întâlnindu-se distocii sau hemoragii dupa fătare. Femela este prolifică, dând naştere la 5-8 pui/fătare şi putându-se reproduce de 3-5 ori pe an. La această rasă de iepure femelele sunt mame excelente.

Iepurii Berbec german sunt o rasă prietenosă, jucăuşă, cu un temperament fantastic şi cu atitudine. Aceste calităţi îl fac un animal de companie excelent, precum şi un iepure de expoziţie.Această rasă este mai senbilă la condiţiile de întreţinere şi climă, orice căldură extremă sau frig extrem se pot dovedi mortale, astfel încât ar trebui să fiţi precauţii cu iepurii în condiţiile întreţinerii lor în aer liber, în aceste condiţii.

Asiguraţi-vă că există moduri adecvate pentru a se răcori în cazul unei călduri exaggerate, şi trebuie să fiţi pregătiţi pentru a le aduce o formă de căldură în condiţii de frig extrem. Nu uitaţi că prea multă căldură le poate fii fatală.

Iepurele berbec german este o alegere excelentă pentru o rasă de iepure de expozitie, de companie, sau pentru reproducere, carne şi blană.
Ca pentru orice animal achiziţionat, trebuie sa faceţi o cercetare înainte de a face achiziţia. Aflaţi tot ce se poate despre origine animalului, linia genetică, sănătate, îngrijire, curăţenie, şi habitat.
Amintiţi-vă că un iepure sănătos este un iepuraş fericit, şi un iepure fericit este în mod normal, un iepure sănătos.
BERBEC
BERBEC

Comentarii album • 0
Nume:Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.